- 3 dl hántolt zab (nem előfőzött!)
- 1 dl apróra vágott aszalt kajszi
- 1 dl méz
- 1/2 dl sovány joghurt
- 2 nagy tojásfehérje
- 2 evőkanál búzacsíra
- 2 evőkanál finom búzaliszt
- 3 evőkanál olvasztott margarin
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál vanília
- 1/4 teáskanál só
Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra. Kenjünk meg enyhén egy kb. 20 × 20 cm-es tepsit margarinnal (vagy szórjuk be sütőspray-vel). Egy nagy keverőtálban alaposan keverjük össze valamennyi hozzávalót. A kész keveréket borítsuk az előkészített tepsibe, és egyenletesen terítsük el benne. Az előmelegített sütőben addig süssük, amíg a közepe meg nem szilárdul és a szélei enyhén meg nem barnulnak (kb. 25 perc).
Lehűlés után vágjuk 5 × 5 cm-es darabokra. 8 adagot kapunk (adagonként 2 db).
Lahi receptje.