A tésztalapokhoz:
- 12,5 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg mandulapehely
- citromlé
A krémhez:
- 4 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló
- 40 dkg (fagyasztott) málna
A 4 tojássárgáját a margarinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarom. A lisztet összekeverem a sütőporral, és a masszához keverem. Közepes méretű tepsibe teszem, és 180°C-on félig megsütöm kb. 5 perc alatt. Ekkor kiveszem a tésztát, és hagyom a sütőt kb. 110°C-ra kihűlni.
Közben a 4 tojásfehérjét a 20 dkg cukorral és pici citromlével habosra felverem. Ha kihűlt a sütő, akkor a kemény habot a tésztára kenem, rászórom a mandulát, visszateszem a sütőbe, és 110°C-on szárítom. Tűpróbával ellenőrzöm.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verem, közben beleteszem a habfixálót. Ha kész a hab, belekeverem a málnát. Ha kihűlt a tészta, két lapra vágom. Az alsóra kenem a krémet, a felső, mandulás pedig résszel befedem. Hagyom, hogy a málna egy kicsit kiengedjem, és lehet szelni.
Kiss-Gáspár Mónika receptje.