- 1 dl vaj vagy margarin
- 2 dl méz
- 2 tojás
- 4 dl finomra reszelt sárgarépa
- 1 dl mazsola
- 1 dl apróra vágott dió
- 1/2 dl narancslé
- 2 teáskanál vanília
- 2 dl korpás búzaliszt
- 2 dl finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1,5 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
Egy nagy tálban verjük habosra a vajat a habverővel. Vékony sugárban, apránként verjük hozzá a mézet is, majd ezután egyenként, állandó verés közben adjuk hozzá a tojásokat is. Egy másik, kisebb tálban keverjük össze a répát, a mazsolát, a diót, a narancslét és a vaníliát – tegyük félre. Egy harmadik kisebb tálban keverjük egybe a liszteket, a sütőport, a fahéjat, a szódabikarbónát, a sót , a gyömbért és a szerecsendiót. Felváltva a répás keverékkel, keverjük a száraz hozzávalókat az elsőnek elkészített krémhez. úgy, hogy a száraz hozzávalókkal kezdjük, és azzal fejezzük is be. Ezután öntsük a tésztát egy kb. 30 × 10 × 5 cm-es sütőformába, tepsibe. Süssük a 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 – 45 percig, addig, amíg a tészta közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán nem húzható ki onnan. Hagyjuk a formában hűlni 10 percig, aztán vegyük ki a sütit a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni egy fémhálón. 10 -12 adag lesz belőle.