Tészta:
- 4 tojássárgája
- 30 dkg porcukor
- 10 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 4 tojásfehérje kemény habja
Krém:
- 4 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 5 dkg darált dió
- 1 citrom reszelt héja
- 2,5 dl tejszín
A tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a vizet, jól kikeverjük. Hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojások kemény habját. A tésztát kétfelé vesszük, egyik felébe a darált diót belekeverjük. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, a diós tésztát alulra simítjuk, rá a sárga tészta, és megsütjük.
A krémhez a tejet a liszttel, cukorral simára kikeverjük, felfőzzük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, diót, majd kihűtjük. Közben a margarint kihabosítjuk, és a főzött krémmel együtt habosra keverjük. A kihűlt tésztára simítjuk, majd a krémet a felvert kemény tejszínnel borítjuk be. Tejszín helyett csokimázzal is bevonható.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!