- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg hámozott, őrölt mandula
- 27,5 dkg margarin
Díszítés:
- 6-7 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
30 dkg lisztet gyúródeszkára szitálunk, közepébe mélyedést nyomunk. 10 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 10 dkg hámozott, őrölt mandulát beleszórunk.
27,5 dkg hideg margarint kis darabokra vágunk, a mandulára tesszük, liszttel letakarjuk, majd a hozzávalókat középről kiindulva sima tésztává gyúrjuk. Egy ideig hideg helyen pihentetjük, majd kis adagokban vékonyra kinyújtjuk, kerek (kb. 4-5 cm átmérőjű) formával kiszurkáljuk, sütőlemezre tesszük és az előmelegített sütőbe helyezzük.
6-7 dkg szitált porcukrot 1 csomag vaníliás cukorral elvegyítünk, és a kihűlt süteményre rászórjuk.