- 25 dkg tehéntúró
- 20 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- mogyoró és színes cukorkák
- esetleg marcipán a díszítéshez
A túrót a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd állni hagyjuk. Amikor levet enged, hozzákeverjük a kókuszreszeléket két evőkanálnyit félreteszünk és újra pihentetjük. A hóembereket úgy készítjük, hogy a masszából fél ökölnyi gömböket formálunk. Meghempergetjük a maradék kókuszreszelékben, és kettőt-kettőt fogvájóval összeillesztünk. Ez lesz a teste. Egy kisebb gömb lesz a feje, amit ugyancsak fogvájó segítségével rögzítünk. Színes cukorkákkal, tortadarával, marcipánnal tudjuk felöltöztetni
A golyók összeállításakor erősen össze kell nyomni a masszát, akkor nem fog szétesni. Kalapot piros papírból készíthetünk, egyszerű karikára formázva is nagyon megfelel.