Tészta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 2 citrom leve és reszelt héja
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Hab:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Díszítés:
- vékonyra szeletelt citromkarikák
A tésztához habosra keverjük a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporos és kakaós lisztet. Előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük, majd félretesszük hűlni. Ezalatt elkészítjük a krémet és a habot. A krémhez a tejet, a pudingport, a citrom levét reszelt héját, valamint a cukrot összekeverjük, feltesszük forrni, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük és a kihűlt pudingkrémmel habosra turmixoljuk. A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük. A tészta tetejére rákenjük a pudingos krémet, rásimítjuk a tejszínt, majd citromkarikákkal díszítjük. Tálalás előtt 2-3 órát hűtjük.
Nagyon finom krémes és habos! Jó étvágyat!
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.