- 1 dl aszalt sárgabarack
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
- 6 evőkanál narancslé
- 4 dl ricotta sajt
- kb. 6 evőkanál méz (vagy ízlés szerint)
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 12 db lisztes tortilla (15-20 cm átmérőjűek)
- 6 dl feldarabolt friss vagy konzerv ananász jól lecsepegtetve
- mentagallyak a díszítéshez
Egy tálban keverjük össze az aszalt sárgabarackot, a narancshéjat és a narancslevet, majd hagyjuk állni, amíg a barackdarabok meg nem puhulnak kb. 10 perc) Egy keverőgépben vagy mixerben keverjük össze a barack-narancslé keveréket, a ricotta sajtot, a mézet és a koriandert, és addig keverjük a géppel, amíg lágy pürét nem kapunk (ennél a pontnál megállhatunk, és a keveréket lefagyaszthatjuk, így két napig is eltartható). Helyezzünk el hat tortillát 2 vagy 3 enyhén megzsírozott sütőlapon. Szórjuk meg őket egyenletesen a sajtos keverékkel úgy, hogy körben egy-másfél centiméteres üres hely maradjon. Egyenletesen terítsük el az ananászt a sajton, majd mindegyikre helyezzünk el egyet-egyet a maradék hat tortillából, és gyengén nyomjuk össze. 230°C-os sütőben addig süssük, amíg a tortillák enyhén meg nem pirulnak (kb. 7-9 percig) úgy, hogy a sütőlapokat félidőben fordítsuk el 90°-kal, hogy minden oldal egyenletesen megpirulhasson.
Fatáblán szeleteljük fel a tortillákat egyenként 4-6 szeletre, majd rendezzük el ezeket ízlésesen egy nagy lapos tálon, ha kívánjuk, díszítsük mentagallyakkal, ha úgy kívánjuk. 8-10 adag lesz belőle.
Lahi receptje.