- 5 dl víz
- 50 dkg kristálycukor
- 2 tojásfehérje
- 60 dkg bármely gyümölcs
- 2 dl habtejszín (bármely habtejszín jó hozzá, de a Hulala nem!)
A vizet a cukorral felforraljuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a tűzről lehúzott sziruphoz keverjük. A turmixolt vagy kipépesített gyümölcsöt hozzákeverjük. Visszatesszük a lángra, egy percet kevergetjük, összeforraljuk, majd lehűtjük. Nem kell megijedni, mert a tojásfehérje gyöngyözően a felszínre fog kerülni. Amikor kihűlt, betesszük a fagyasztóba, én közben kevergettem rajta, de nem fontos. Ha már látjuk, hogy félig dermedt, a keményre vert tejszínhabot is hozzákeverjük elektromos habverővel, majd teljesen lefagyasztjuk.
Sárgabarackból és eperből készítettem, de bármely gyümölccsel kiváló. Fagylaltos kosárkákban tálaltam és tejszínnel, csokiöntettel díszítve fogyasztottuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!