- 25 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 4 tojás
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 1 kávéskanál sütőpor
- 30-35 dkg vegyes gyümölcs, mazsola, dió, stb.
- 2 evőkanál citrom- vagy narancslé
25 dkg vajat 10 dkg kristálycukorral habosra kikeverünk. Keverés közben egyenként hozzádolgozunk 4 tojást. Egy másik tálban összekeverünk 25 dkg lisztet, egy csipet sót, 1 kávéskanál sütőport és a gyümölcsöket (30-35 dkg vegyes, lehet ribizli, málna, mazsola, cukrozott gyümölcs, apróra vágott dió, mandula, reszelt citrom- vagy narancshéj, stb.). Összedolgozzuk a vajas és a lisztes anyagokat, majd még hozzáadunk 2 evőkanál citrom- vagy narancslét. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és kisütjük kb. 1 óra alatt (tűpróba!). Fóliába csomagolva sokáig friss marad. Jó munkát!
Gulyás Istvánné receptje.