- 1 evőkanál narancslé
- 2 evőkanál reszelt narancshéj
- 1 dl méz
- 3 evőkanál margarin
- 4 dl átszitált liszt
- 1 teáskanál só
- 3 teáskanál sütőpor
- 4 teáskanál sertés- vagy libazsír
- 2 dl tej
Keverjük össze a narancslevet, a narancshéjat, a mézet és a margarint egy kis mártásos lábosban. 3 percig főzzük, míg híg szirup nem lesz belőle. Szitáljuk egybe egy keverőtálba a lisztet, a sót és a sütőport. Adjuk hozzá a zsírt, majd keverjük hozzá a tejet, hogy lágy tészta legyen belőle. A forró szirupot osszuk 12 egyenlő részre, 12 kizsírozott fém sütőformába. Mindegyik formába, a szirup tetejére tegyünk egyenlő mennyiségű tésztát. 200°C-os sütőben süssük őket 15 percig. Ha megsültek, fordítsuk fejtetőre a formákat, hogy a szirup ráfolyhasson a zsemlékre. Vegyük ki a 12 kész zsemlét a formákból és forrón tálaljuk a reggeli teához vagy kávéhoz.