Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 2 egész tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tejföl – jól összedolgozzuk
Máz:
- 3 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 kávéskanál kakaó
- kevés víz
Kikent tepsibe tesszük a tésztát, tetejét megrakjuk gyümölccsel. (A gyümölcsöt lisztbe forgatjuk, akkor nem ül le az aljára a tepsinek.) Sütjük! Előmelegített sütőben maximumon kb. 5 percig + 5 perc középlángon, majd kivesszük. A mázhoz 15 dkg cukorból kevés vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a vajat és a kakaót, addig keverjük míg besűrűsödik. Ha kész, ráöntjük a süteményre.
Nem muszáj rá mázat tenni. Jó étvágyat!
Bogács Hajnalka receptje.