- 6 dl hántolt zab
- 3 dl korpás liszt
- 2 dl búzacsíra
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 2 dl barna cukor (pörkölt süvegcukor)
- 2 dl lágy margarin vagy vaj
- 1 dl méz
- 1,5 teáskanál vanília
- 2 tojás
- 1 dl mazsola
- 1 dl durvára darált mandula
- 1/2 dl szezámmag
- 1/2 dl tisztított, pörkölt, durvára darált napraforgómag
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Enyhén zsírozzuk (vajazzuk) meg a sütőlap(ok)at. Mérjük ki pontosan a lisztet. Egy közepes méretű tálban jól keverjük össze a zabot, a lisztet, a búzacsírát, a sütőport és a sót, majd tegyük félre. Egy nagy tálban verjük habosra a mozsárban megtört barna cukrot, a margarint és a mézet. Ezután adjuk hozzá a vaníliát és a tojásokat, jól keverjük össze, keverjük bele az előbb elkészített lisztes keveréket, majd alaposan elegyítsük egybe az egészet. Adjuk hozzá a mazsolát, a mandulát, a szezámmagot és a szotyit. Ismét alapos keverés következik. Teáskanálnyi adagokban helyezzük a masszát az előkészített sütőlap(ok)ra, és kb. 7-8 percig süssük a sütiket, míg a szélük világos aranybarna nem lesz.
Ezután azonnal vegyük le a kész darabokat a sütőlap(ok)ról és hagyjuk őket kihűlni. 50-60 db süteményünk lesz.
Lahi receptje.