- 2,8 dl víz
- 25 dkg kenyérliszt
- 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 kávéskanál cukor
- 3 kávéskanál só
- 2 evőkanál étolaj
- 2,5 dkg élesztő
A szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd cipót formálunk belőle és hagyjuk a duplájára kelni. Amíg pihen a tésztánk, előmelegítjük a sütőt 220°C-ra, és a duplájára nőtt cipót 10 percig ezen a hőfokon sütjük. Mielőtt a sütőbe tesszük, bevagdossuk a tetejét, langyos vízzel átkenjük és megszórjuk kukoricadarával. 10 perc sütés után levesszük a hőmérsékletet 180°C-ra, és 30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve még forrón szintén langyos vízzel átkenjük.
Török Tamásné (Erika) receptje.