- 6 citrom
- 1 kg kristálycukor
- 1 liter víz
- 20-20 dkg mandulaforgács és hámozott dióbél
- 5 dkg kókuszreszelék
A citromok levét kinyomkodjuk, és átszűrjük. A cukrot és a vizet mély lábasba öntjük, összekeverjük, és lassan felforraljuk. Addig főzzük, míg sűrű, de nem túl színes szirupot kapunk, vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg! Ekkor a tüzet mérsékeljük, belekeverjük a citromlevet, és még 2 percig közepes lángon főzzük. Levesszük a tűzről, és kihűtjük. A mandulát és a diót habosra verjük, majd a kókuszreszelék felét és a mandula-dió keveréket hozzáadjuk. Újból összekeverjük, üvegekbe töltjük, a maradék kókusszal megszórjuk, és lezárjuk.
Mandulás süteményekhez kiváló. Fogyasztás előtt egy hétig pihentetni kell. Ha kinyitottuk, de nem használtuk el mindet, hűtőben tárolhatjuk.