Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál fahéj
- fél csomag sütőpor
- 2 tojás
- 8 evőkanál tej
- 18 dkg margarin
- 50-60 dkg magozott cseresznye
Tetejére:
- 5 dkg liszt
- fél teáskanál fahéj
- 5 dkg kristálycukor
- 3 dkg margarin
Egy 26 cm átmérőjű tortaformában készítjük. Tegyük a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a cukrot egy tálba, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a tojást, a tejet és az olvasztott vajat. Dolgozzuk ki jól, hogy sima tésztát kapjunk. Akkor jó, ha nem folyik! Simítsuk a tortaformába. Szórjuk rá a cseresznyét, és picit nyomkodjuk is bele. A tetejére valókat dolgozzuk össze egy tálban, hogy morzsához hasonló keveréket kapjunk, majd szórjuk rá a cseresznye tetejére. Süssük 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, tűpróbáig. A formában hagyjuk kihűlni. Fahéjas porcukorral hintsük meg a tetejét.
Isteni finom és nagyon gyors sütemény!
Aczél Henriette receptje.