- 70 dkg liszt
- 25 dkg zsír
- 15 dkg trappista sajt
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- só
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
A tetejére:
- 1 tojás,
- 25 dkg reszelt sajt
A langyos tejben meg futtatom az élesztőt, a lisztben elmorzsolom a zsírt. Hozzáadom ízlés szerint a sót, a reszelt sajtot, a tojást, a megkelt élesztőt, és a tejföl segítségével szép sima tésztát gyúrunk. Nem szükséges az összes tejfölt belegyúrni, az a lényeg, hogy ne legyen nagyon lágy a tészta. Meleg helyen 30 percig pihentetjük. Ha megkelt, fél centi vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük tojással, és ráreszeljük a sajtot. Derelyevágóval rudakat vágunk belőle, és szép pirosra sütjük.
Dancsi Ildikó receptje.