- 14,25 dl tisztított egres
- 1 közepes narancs héjával együtt összevágva darabokra
- 9,6 dl cukor (kb. 80 dkg)
- 2,4 dl mazsola (kb. 16 dkg)
Össze kell keverni a hozzávalókat egy edényben, és lassan felmelegíteni. Folyamatosan kevergetés közben kb. 30 percig kell ezután főzni, amíg meg nem sűrűsödik. Forrón, forró üvegekbe lehet tölteni, amiket előzőleg vízben forraltunk, kifőztünk. A tetején kb. 1/2 cm üres helyet kell az üvegben hagyni, gyorsan lezárni és 15 percig forró vízben főzni. A forralás helyett száraz dunsztba is lehet tenni, de előtte fél percig fel kell fordítani az üvegeket, hogy a tetejéhez is hozzáérjen a forró dzsem.
Ez a mennyiség kb. 6 db 2,4 dl-es üveget tölt meg.
Christina Geller receptje.