- 1 dl margarin vagy egyéb zsiradék ízlés szerint
- 2 dl porcukor
- 1 dl méz
- 2 tojás
- 3,5 dl átszitált finomliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 4 dl hántolt zab
- 2 dl mazsola
- 1 dl apróra vágott dió
Először az első négy helyen felsorolt hozzávalót keverjük össze alaposan. Szitáljuk egybe a száraz hozzávalókat és keverjük az előzőleg megkevert masszához. Végül adjuk az egészhez a zabot, a mazsolát és a diót. Enyhén megzsírozott sütőlapra szaggassunk púpozott teáskanálnyi darabokat, egymástól mintegy 5 cm távolságra. 180° C-os sütőben süssük őket 8-10 percig. Lehűlés után 60 – 70 db enyhén édes, azonnal is fogyasztható rágcsálnivalónk lesz, amelyek azonban jól lezárt (fém) dobozban hónapokig is eltarthatók a hűtőben.
Váratlan vendégek fogadására kiválóan alkalmas!
Lahi receptje.