A tésztához:
- 5 tojás
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- őszibarack
- kivi
- mandarin
- 15 dkg porcukor
- 4 dl tejszín
- 25 dkg mascarpone
A tetejére:
- tejszín
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verem. A sárgáját kikeverem a cukorral. A sárga masszához hozzáadom a tojáshabot, a sütőporral elkevert lisztet, végül a darált diót. Sütőpapíros sütőlapon 170°C-on sütöm (34 × 32 cm). Kihűlés után két lapra vágom.
A porcukrot a mascarponéval kikeverem. A tejszínt habbá verem, a gyümölcsöket apró kockára vágom, majd az egészet összeforgatom. Az így elkészült krémmel a lapot megtöltöm, a másikat ráhelyezem, majd a tetejét tejszínhabbal díszítem.
Domján Mária receptje.