Tészta:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg margarin
- 1 dl tejföl
Töltelék:
- 15 dkg darált cukrozott dió
- 5 szép nagy hámozott őszibarack
- fahéj
- porcukor
A tésztához valókat összeállítjuk, és fél órára hűtőbe tesszük. Kivajazunk egy gyümölcstortaformát, majd a tészta 2/3 részét a formához nyújtjuk, mert az oldalához is kell. Beletesszük a dió felét, rászeleteljük a barackot, megszórjuk fahéjas porcukorral, majd rátesszük a többi diót és a tetejére a megmaradt tésztát. Derelyemetszővel díszítjük a tetejét. 160°C-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.