Tészta:
- 1 tojás
- 5 dkg margarin
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál méz
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 30 dkg liszt
A krémhez:
- 6 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 20 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 25 dkg margarin
Máz:
- 15 dkg csokoládé
- 1-2 evőkanál étolaj
A tésztához vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot, margarint felfőzzük, és addig kevergetjük, míg egynemű állaga lesz. A darált diót a liszttel és a szódabikarbónával összekeverjük. Még forrón belekeverjük a lisztes diót. 4 cipót formálunk, kisodorjuk tepsi méretűre, és a lapokat kb. 10 perc alatt egyenként megsütjük egy kivajazott 20 × 30 cm-es tepsi hátán. (Az összeállításnál ha ragadna a tészta, akkor még egy kis lisztet adjunk hozzá.)
A krémhez a lisztet és a cukrot kevés tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és sűrűre felfőzzük. A margarint kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel, a citrom levével és reszelt héjával összekeverjük. A lapokat a krémmel megtöltjük, és csokimázzal bevonjuk a tetejét.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!