- 16 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 8 dkg vaj vagy margarin
- 5 dl tej
- 8 tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl Curacao likőr
- 3 narancs
- porcukor meghinteni
- vaj és porcukor a felfújtformához
3 narancsot jól megmosunk, a héját lereszeljük és félretesszük. A tejet a vajjal, 10 dkg kristálycukorral, a vaníliás cukorral felfőzzük. Egy habverővel belekeverjük a lisztet, addig keverjük a tűz fölött, amíg a massza az edénytől el nem válik. A még forró masszába belekeverjük a tojás sárgáját, a narancslikőrt és a reszelt narancshájat, ezután kihűtjük. A tojásfehérjét 10 dkg kristálycukorral habbá verjük. A massza teljes kihűlte után belekeverjük a fehérjehabot. Ezt a felfújtmasszát kivajazott és porcukorral körülszórt adagnyi tálakba öntjük, előmelegített sütőben 170°C-on, erősebb felső lángon kb. 10-15 percig sütjük. A sütés vége felé a sütő hőmérsékletét csökkenteni kell.
A kész felfújtat porcukorral meghintve forrón tálaljuk.
Zombori Andi receptje.