A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál olvasztott vaj
- tej
- csipet só
A csigák lekenéséhez:
- 1 tojássárgája
- 1 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 2 csomag csokoládépuding
- ízlés szerinti mennyiségű cukor
- 1/2 liter tej
Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt, a többi lisztbe öntjük, és 1 egész tojással, 1 tojássárgával, 1 evőkanál porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel, hogy puha legyen jól kidolgozzuk. Közben 5 vőkanál olvasztott, de nem forró vajat dolgozunk bele. Duplájára kelesztjük. A töltelékhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A tésztát ujjnyi vékonyra kisodorjuk, majd pudinggal megkenjük, és feltekerjük. Ujjnyi vastagra szeleteljük, tojássárgával lekenjük, és sütjük. Sütés végén cukros tejjel meglocsoljuk, pár percig lassú tűznél sütjük tovább, míg a tejet felszívja.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!