- 50 dkg mag nélküli puha aszalt szilva
- 1 csomag (8 lapos) réteslap
- 20 dkg darált dió
- kb. 10 dkg olvasztott sütőmargarin
- 8 kiskanál méz
- 2 mokkáskanál őrölt fahéj
A tepsi kikenéséhez:
- kevés sütőmargarin
A lekenéshez:
- 1 tojás
A mázhoz:
- 2 evőkanál tej
- 2 dkg kakaópor
- 8 dkg sütőmargarin
- 8 dkg cukor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
Az aszalt szilvát feldaraboljuk, a legjobb, ha negyedekbe vágjuk. Egy nedves konyharuhán a réteslapokból négyet-négyet egymásra fektetünk. Felületüket a dióval vastagon behintjük. Erre kerül szétterítve a szilva, majd az egészet olvasztott margarinnal és mézzel meglocsoljuk. A fahéjjal meghintjük, majd feltekerjük, ahogy a piskótatekercset szokás. Sütőpapírral bélelt vagy margarinnal kikent tepsibe fektetjük, tetejüket a felvert tojással megkenjük. Közepesen forró sütőben 180°C-on, vagy légkeveréses sütőben 165°C-on kb. 25 percig sütjük. A mázhoz valókat kevergetve kis lángon felfőzzük, hűlni hagyjuk, majd a kihűlt rétest megkenjük vele. Csak akkor szeleteljük, amikor a máz már megdermedt rajta.
Nagyon könnyű, isteni finom süti!
Egri Diána receptje.
Kép forrása: Nosalty