- 8 dkg vaj
- 18 dkg porcukor
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg féldarás liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg porcukor a habba
- cseresznye
- 5 dkg dió
A vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük. Folytonos keverés közben hozzáöntjük a forró tejet és a vaníliás cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszórjuk a 2 dkg porcukrot, és még egy ideig tovább verjük. A lisztet a habbal együtt óvatosan a sárgájához keverjük és a tésztát kikent, és lisztezett meghintett tepsire simítjuk. Rárakjuk a kimagozott cseresznyét, meghintjük apróra vagdalt dióval és előmelegített sütőben, lassan meghintjük. A megsült és kihűlt süteményt szeletekre vágjuk és megcukrozzuk.