- 6 tojássárgája
- 6 tojásfehérje kemény habja
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- 1/2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- fél citrom reszelt héja
- ropogós cseresznye (mennyiség ízlés szerint)
A tojássárgákat a cukrokkal és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a citromhéjat, a sütőporos lisztet, majd a kemény tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk. 20 × 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztamasszát beleöntjük, elsimítjuk és a kimagozott cseresznyét a tetejére szórjuk. 170°C-ra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!