- 5 tojás
- 14 evőkanál kristálycukor
- 2 dl tej
- 2 dl étolaj
- 2 csomag sütőpor
- 20 evőkanál liszt
- mézeskalács fűszerkeverék (őrölt fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió)
- magozott cseresznye, vagy bármilyen más idénygyümölcs
Az 5 tojássárgáját habosra keverem a kristálycukorral, majd a fehérjét kemény habbá verem. A habosra kikevert tojássárgájához keverem a tejet és az étolajat. Hozzávegyítem a liszttel elkevert sütőport, majd lazán beleforgatom a felvert tojásfehérjehabot. Gáztepsibe simítom, beledobálom a most aktuális gyümölcsöt, jelen esetben a cseresznyét, de más gyümölccsel is kitűnő. 170-180°C-ra előmelegített sütőben megsütöm.
Molnár Andrea receptje.