Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 2 tojás
- 2 dkg élesztő
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 citrom leve és 1 citrom reszelt héja
- pici só
Az összetevőkből meggyúrom a tésztát s elosztom négyfelé. Kivajazott lisztezett, 30 × 40 cm-es tepsibe helyezem az egyik kinyújtott tésztát, megkenem szilvalekvárral majd ráborítok egy másik tésztát, megböködöm villával s előmelegített sütőben 180°C-on rózsaszínre sütöm. Ezt megismétlem a másik két tésztával is.
Krém:
- 3 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg finomliszt
- 35 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
A tejet, a porcukrot és a lisztet megfőzöm s kevergetve kihűtöm. A vajat habosra keverem a porcukorral, majd hozzáadagolom a főzött krémet. Az így elkészült krémet töltöm a két lekváros tésztalap közé. A süti tetejére készítek 2 zacskó Dr. Oetker citromos mázat, majd olvasztott csokoládéval megcsorgatom a tetejét.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.