Tésztaalap:
- 2 bögre liszt
- 1/2 bögre porcukor
- 1 bögre puha vaj vagy margarin
Töltelék:
- 40 dkg édesített sűrített tej
- 4 tojás
- 2/3 bögre citromlé
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
Citrommáz:
- 2 tojásfehérje
- 20 dkg porcukorral
- 1 teáskanál citromlével keményre verve
A méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A tésztaalap hozzávalóit dolgozzuk össze, morzsalékos tésztát fogunk kapni. A masszát sütőpapírral bélelt 33 × 23 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk és süssük 20 percig. Közben készítsük el a tölteléket. Egy tálban keverjük habosra a sűrített tejet az egész tojásokkal, majd keverjük bele a citromlét, a lisztet, a sütőport, a sót és a citromhéjat is. Öntsük rá a tepsiben lévő tésztaalapra és egyenletesen simítsuk el. Süssük újabb 20-25 percig, vagyis amíg a töltelék meg nem szilárdul és aranyszínűre nem pirul. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Tegyük hűtőbe 2 órahosszára és szórjuk meg porcukorral, vagy vonjuk be citrommázzal.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!