Tészta:
- 50 dkg félfogós liszt
- 16 dkg cukor
- 12 dkg zsír
- 1 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojássárgája
Krém:
- 5 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 1 citrom leve és reszelt héja
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 2 tojásfehérje
A hozzávalókból a tésztát összeállítjuk, 3 (gázsütő tepsi méretű) lapra elnyújtjuk, és közepes tűznél kisütjük. A krém elkészítéséhez a fél liter tejet 4 evőkanál liszttel felfőzzük, majd kihűtjük. 25 dkg porcukrot 20 dkg vajjal habosra keverünk, s a főtt alaphoz adjuk. Együtt simára kikeverjük. Egy citrom héját belereszeljük, és a levét belecsavarjuk. A kész krémet a kisült lapok közé kenjük. A mázhoz a 20 dkg porcukrot a 2 tojásfehérjével habbá verjük, és a sütemény tetejét bevonjuk vele.
Veresné Süle Éva receptje.