- 4 tojásfehérje
- 12 dkg cukor
- 1 citrom leve
- 8 dkg liszt
- 3 dkg olvasztott vaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 10 dkg aszalt gyümölcsök aprítva
- 1 őzgerincforma vajjal kikenve, morzsával megszórva
A bevonathoz:
- 15 dkg cukor
- 3 cl citromlé
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, a citrom levével, és hozzákeverjük a sütőporral elvegyített lisztet. A gyümölcsöket felaprítjuk és könnyedén hozzákeverjük. Én most aszalt sárgabarack, aszalt szilva, mazsola, pár szem színes zselés cukor és 4 db csokis bevonatú zselés szaloncukrot tettem bele. Vajjal kikent, morzsával meghintett őzgerincformába töltjük, és 200°C-ra melegített sütőben készre sütjük.
A bevonathoz a cukrot a citromlével kikeverjük, majd a kihűlt süteményt bevonjuk vele. Díszítésként aprított mazsolával, mandulával szórtam meg. Hűtőbe tesszük dermedni, majd felszeleteljük.
Nagyon finom, kapós süti lett!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!