Tészta:
- 30 dkg liszt
- 3 dkg zsír
- 3 evőkanál cukor
- 1 tojás
- 1/2 csomag szalalkáli (7 g)
- 1 dl langyos tej
Krém:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 3 dl tej
- 4 evőkanál liszt
Máz:
- 1 tojásfehérje
- 12 dkg porcukor
- 1 kávéskanál citromlé
A lisztet a zsírral összemorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a tejben feloldott szalalkálit. Jól összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Zsírozott lisztezett tepsi hátán 3 lapot sütünk.
A krémhez a vajat a porcukorral és a citrom reszelt héjával habosra keverjük. A tejet főni tesszük. A lisztet kevés tejjel simára keverjük, és a forrásban lévő tejhez öntjük. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután összekeverjük a kikevert vajjal és a citrom levével, majd a lapokat megtöltjük.
A mázhoz a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével nagyon sűrűre keverjük, majd a tésztára kenjük. Forróvizes késsel lehetőleg másnap szeleteljük.
Jákli Judit receptje.
Judit összes többi csodás receptjét itt olvashatjátok!