- 1 kg burgonya
- 20 dkg gépsonka
- 1 liter tej
- 3 tojás
- 20 dkg liszt
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- őrölt bors
- só
A tepsi kenéséhez:
- margarin vagy olaj
A nyers burgonyát meghámoztam, vékonyra felszeleteltem. Én az uborkagyalun végeztem a szeletelést, jó vékony lett. A krumplit megmostam, levétől lecsepegtettem, majd az apróbbra vágott gépsonkával és kevés sóval összekevertem, végül az előkészített 25 × 25 cm-es tepsibe simítottam. 250°C-ra előmelegített sütőben 15 percig elősütöttem.
A tojásokat a liszttel, tejjel, zúzott fokhagymával, őrölt borssal, sóval ízesítve simára kevertem. 15 perc letelte után a burgonyára öntöttem és még 35-40 percig sütöttem készre 250°C-on. Sütés közben alufóliával befedtem, hogy a teteje meg ne égjen.
Gépsonka helyett baconnel, sonkával is készíthető. Tejföllel fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!