Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg forrón áttört, kihűlt burgonya
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- 8 dkg vaj
Töltelék:
- 8 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- fél citrom leve és héja
- 8 dkg darált dió
- 15 dkg forrón áttört, kihűlt burgonya
- 3 dkg mazsola
- 2 tojásfehérjének habja
Félkész réteslapokat előkészítjük. A tölteléket elkészítjük, főtt burgonyát, tehéntúrót átdolgozzuk tejjel, vajjal, cukorral, citromhéjjal, mazsolával fűszerezzük, majd egész tojásokat kettéveszünk, és fehérjét felverve a töltelékhez tesszük. Ezzel töltjük meg a réteseket, forró sütőben ropogósra sütjük. A tálalása vaníliás cukorral megszórva, melegen történik.