Tészta:
- 20 dkg liszt
- kevés só
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- tej
Töltelék:
- 30 dkg főzött és áttört burgonya
- 6 dkg vaj
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
A lisztből, vajból, sóból és langyos tejből lágy rétestésztát készítünk és melegen, befödve állni hagyjuk. Közben elkészítjük a következő tölteléket. A vajban a cukrot és a tojás sárgáját jól el- Keverjük, és hozzáadjuk a vanillincukrot, burgonyát, csipetnyi sót, sütőport és 2 tojás habját, esetleg egy kevés mazsolát. A rétestésztát belisztezett abroszon kihúzzuk, egyenletesen megtöltjük, és bezsírozott tepsiben zsírral bekenve forró sütőben kisütjük. Tálaláskor cukorral behintjük.