- 50 dkg szilva
- 10 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 3 tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg étkezési keményítő
- 3 teáskanál sütőpor
- 5 dkg vágott mandula
- 3 evőkanál színes cukor vagy porcukor
A szilvát megmossuk, leszárítjuk, elfelezzük és kimagozzuk. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Alufóliával úgy béleljük ki a formát, hogy pereme is legyen. A fóliát kivajazzuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük, és evőkanalanként a tojásos masszához adjuk. A szilvát apróra vágjuk, és a forma aljára, a fóliára szórjuk. Ráöntjük a tésztát, elsimítjuk, és a sütő közepére téve 1 órán át sütjük. A forma szélét lekapcsoljuk, a süteményt 10 percig hűlni hagyjuk, majd egy rácsra borítjuk és lehúzzuk róla a fóliát. A mandulát egy száraz serpenyőben világosbarnára pirítjuk, és miután kihűlt, a cukorral a lehűlt sütemény tetejére szórjuk.