- 4 tojássárgája
- 6 tojásfehérje
- 22 dkg kristálycukor
- 16 dkg finomra darált dió
- 7 dkg liszt
A tojássárgájákat a cukor egyharmadával, sóval és vaníliás cukorral jó habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a sárgájába, majd hozzáadjuk a lisztet, a diót és a fahéjat is. Ezután a masszát sütőpapírral bélelt formába töltjük és előmelegített sütőben, 180 ºC-on kb. 50 percig sütjük. Mikor a tészta teljesen kihűlt, kivesszük a formából és kétórányi pihentetés után két lapra vágjuk. A lekvárt a rummal felfőzzük, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a felével bekenjük az egyik tortalapot, rátesszük a másik lapot és ezt is bekenjük, meghámozzuk a banánokat, hosszában félbevágjuk. Citromlével meglocsoljuk, majd a torta tetejét beterítjük vele. A csomagolási előírás szerint elkészítjük a csokoládémázat és ráöntjük a banánokra. A máz megdermedése után a tortát szeletekre vágjuk, tejszínhabbal, banánkarikákkal díszítjük.