- 12 dkg margarin
- 24 dkg cukor
- 5 tojás
- 1 dl tej
- 30 dkg banán (héj nélkül mérve)
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipetnyi só
- a kuglófforma kikenéséhez vaj és liszt
A hozzávalókat gondosan kimérve előkészítjük. A margarint a fele cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A tejet hozzáöntjük, és a turmixolt (péppé zúzott) banánnal elkeverjük. A maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. A lisztet a sütőporral meg a sóval elkeverjük, és könnyedén a banános masszába forgatjuk. Egy kuglófformát kivajazunk, belisztezünk, megtöltjük a tésztával, végül a sütőben kis lánggal (150°C, légkeveréses sütőben 135°C) 1 óra 45 percen át sütjük. Még forrón tálra borítjuk, és így hagyjuk kihűlni.
Jó tanács: A banános masszát őzgerincformában is elkészíthetjük, ebben az esetben bő egy óra alatt megsül.