Gyorsan elkészíthető desszert, nem túl drága alapanyagokból, ránk maradt barnuló banánból is lehet! Tömény tésztájú, laktató, ahogy nevezni szoktam “karácsony illatú” édesség.
- 2-3 érett banán
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- egy kevés margarin (5-10 dkg)
- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- citrom vagy narancs reszelt héja és kevés leve
- őrölt vagy apróra zúzott dió
- egy kis méz (ha van)
- fahéj és/vagy gyömbér ízlés szerint
A banánt villával összetörjük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Olajjal kikent őzgerincformában tűpróbáig sütjük, közepes lángon. A díszítés a rendelkezésre álló alapanyagok szerint lehet tejszín, méz, dió, mák, citrom- és narancshéj, porcukor, fahéj, vagy ezek bármilyen keveréke.
Szani konyhájából kaptuk a receptet.