Tészta:
- 4 tojás
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 1 dl kávé
Krém:
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg mogyorós cappuccino-por
- rum ízlés szerint
- 1,5 dl tejföl
- 5-6 dkg porcukor
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, egyenként hozzáadom a tojások sárgáját folytonos keverés közben, majd a többi hozzávalót is belekeverem. Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítom (24 × 22 cm), és 180°C-on 15-20 percig sütöm. Amikor kihűlt a tészta, rásimítom a krémet. Ehhez a tejszínt a vaníliás cukorral és a porcukorral felverem, majd a felverés után hozzákeverem a rumot, a cappuccino-port és a tejfölt. A tésztára rákenem a krémet, a tetejét tejszínrózsákkal, csokival és citromfűvel díszítem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!