- ahány tojás
- annyi deci tej
- annyi kanál liszt
- pici só
- cukor
(én legalább 10 tojásból készítem, hogy nekem is jusson, viszont ehhez +1 azaz 11 kanál lisztet adok)
Töltelék:
- darált dió cukorral
A tojásokat szétválasztom, felverem a fehérjét. A sárgáját kikeverem, bele a pici sót, cukrot, fokozatosan hozzá a tejet és a lisztet, hogy ne legyen csomós, majd ha kész óvatosan beleforgatom a fehérjét. Palacsintákat sütök kicsi olajon, de csak az egyik oldalát. A darált cukros dióval meghintem bőven, majd tortaszerűen tornyozom és így is szeletelem.
Melegen és hidegen is kitűnő, kis tejszínhabbal szoktam (ha nem fogyózunk) megdíszíteni. Egyesek mákkal és lekvárral felváltva is töltik, de én csak így szeretem. Próbáljátok ki nagyon finom!
Kósa Kriszta receptje.