Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 18 dkg cukor
- 2 evőkanál liszt
- 12 dkg kókuszreszelék
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 6 tojássárgája
- 2 és 1/4 bögre rostos ananászlé
- 3/4 bögre cukor
- 5 evőkanál kukoricaliszt (én 2 csomag vaníliás pudingporral helyettesítettem)
Tetejére:
- 2,5 dl tejszínhab (Hulala)
- kókuszreszelék
A 6 tojásfehérjét jól felverjük a 18 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszelékkel elkevert sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük rózsaszínűre. A krémhez a 6 tojássárgáját, az ananászlevet, a cukrot és a kukoricalisztet (pudingport) megfőzzük, mint a főzött krémet. Mikor már kezd hűlni, rákenjük a tészta tetejére. Erre kerül majd a felvert tejszínhab, és a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Váradi Gabriella receptje.