Kaptam a leveles tésztát, 3 lapos volt. Kettőt túróval, egyet almás töltelékkel töltöttem.
A tésztához:
- 3 db-os leveles tészta (bolti)
A túrós töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve
- 10 dkg mazsola
Az almás töltelékhez:
- 5 db alma
- cukor vagy méz ízlés szerint
- őrölt fahéj
- 5 dkg darált keksz
A rudak lekenéséhez:
- 1 felvert tojás
A tésztalapokat kiterítjük. A túrós töltelékhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A többi hozzávalókat összekeverjük, a tojáshabot lazán beleforgatjuk. A tészta hosszanti felső felére tesszük a fele tölteléket és feltekerjük. A másik rúdnál is így járunk el. Sütőpapírral fedett tepsibe tesszük, felvert tojással lekenjük.
Az almás töltelékhez az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, majd kisebb darabokra vágva, egy kevés vizet aláöntve, egy lábasban megpároljuk cukorral, őrölt fahéjjal, citromlével ízesítve. Kihűtjük, majd darált keksszel összekeverjük és a harmadik lapot megtöltjük. 200°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!