- 2 dl olvasztott főzőmargarin
- 2 dl méz
- 2 dl enyhén összehabart tojás
- 1 teáskanál vanília
- 4 dl finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 2 dl joghurt
- 4 dl apró kockákra vágott alma
Krém:
- 1 dl apróra vágott dió
- 1 teáskanál fahéjpor
- 1 dl barna cukor
- 2 evőkanál olvasztott vaj
Keverjük össze a margarint, a mézet, a tojásokat és a vaníliát. Szitáljuk egybe a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Adjuk a tésztához kis adagokban, állandó gyúrás közben, váltakozva a joghurttal. Végül keverjük bele az almakockákat. Kanalazzuk szét a tésztát 3 db, kizsírozott, kb. 20 × 13 × 3 cm-es tepsibe, majd szórjuk a tetejére a krémet. 175°C-os sütőben süssük 45 percig. Addig keverjük a krém hozzávalóit, amíg a dió egyenletesen el nem oszlik a keverékben.
Lahi receptje.