A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 4 tojássárgája
- 12 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- reszelt citromhéj
A töltelékhez:
- 1 kg alma reszelve, párolva
- őrölt fahéj
- méz vagy cukor ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A forma kikenéséhez:
- margarin
A pitetészta szórásához:
- zsemle- vagy kekszmorzsa
A tészta összes hozzávalóit összegyúrjuk. 2/3 részével kibéleljük a formánkat, megszórjuk morzsával, majd az előzőleg elkészített töltelékkel – amit kihűtöttünk és a vanília pudingporral összekevertünk – megtöltjük. Egyenletesen elsimítjuk. A maradék tésztát ráreszeljük és megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!