A palacsintatésztához:
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 dl étolaj
- 3 dl tej
- szódavíz
- 1 evőkanál cukor
- kevés só
- 50 dkg reszelt alma
- 1 mokkáskanál fahéj
A töltelékhez:
- 15 dkg darált dió
- porcukor ízlés szerint
Egy dl tejet elkeverünk a tojásokkal, 1 kanálka porcukorral, teszünk bele 25 dkg lisztet, jól eldolgozzuk és föleresztjük annyi tejjel vagy szódavízzel (esetleg keverve), hogy se híg, se sűrű ne legyen. Jól összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, és ettől lesz gyenge a tésztája. A meghámozott almát lereszeljük, kevés fahéjas cukorral megszórjuk, majd a levét kifacsarjuk és a palacsintatésztához keverjük. Ha sűrű lenne, akkor tejet vagy vizet keverünk hozzá. A palacsintákat kisütjük, elég vastag tésztája lesz. Porcukorral elkevert dióval töltöttem, de tölthető mással is.
Nagyon finom!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!