Tészta:
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 dl étolaj
- 3 dl tej
- szódavíz
- 1 evőkanál cukor
- kevés só
- 50 dkg reszelt alma
- 1 mokkáskanál fahéj
Töltelék:
- 15 dkg darált dió
- porcukor, ízlés szerint
Egy dl tejet elkeverünk a tojásokkal,1 kanál porcukorral, teszünk bele 25 dkg lisztet, jól eldolgozzuk és föleresztjük annyi tejjel vagy szódavízzel, esetleg a kettőt keverve, hogy se híg, se sűrű ne legyen. Jól összekeverjük, hozzáadjuk az olajat is, ettől lesz gyenge a tésztája. A meghámozott almát lereszeljük, kevés fahéjas cukorral megszórjuk, majd a levét kifacsarjuk, és a palacsintatésztához keverjük. Ha sűrű lenne, akkor tejet, vagy vizet adjunk még hozzá. A palacsintákat kisütjük, elég vastag tésztája lesz. Porcukorral elkevert dióval töltjük, de ízlés szerint lehet mással is. Nagyon finom!
Farkasné Joó Ibolya receptje.