A tésztához:
- 15 dkg porcukor
- 2 teáskanál fahéj
- 20 dkg liszt
- 5 dkg aprított dió
- 2 és fél teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 0,8 dl étolaj
- 1,25 dl natúr joghurt
A töltelékhez:
- 1 db alma durvára reszelve
- 4 dkg mazsola
- 1 evőkanál porcukor
A tetejére:
- 3 db alma
- 3 evőkanál aprított dió
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál cukor
Megmossuk az almákat, kiszúrjuk a magházat és mindegyiket 12 karikára vágjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A tojást felverjük, hozzákeverjük a cukrot, az olajat és a joghurtot. Jó habosra keverjük. Összekeverjük a lisztet, a diót, fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát, majd hozzákeverjük a tojásos masszához. A muffinformát margarinnal kikenjük. Mindegyiket félig töltjük tésztamasszával, rá egy kiskanál töltelék, majd betakarjuk tésztával. Befedjük 1 szelet almakarikával, majd megszórjuk fahéjas, diós cukorral. Mind a 12 db mélyedést így töltjük meg. A sütőben 20-25 percig sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!