- 1 csomag hatlapos rétestészta
- 1 tojás a megkenéshez
Töltelék:
- 50 dkg tisztított, savanykás alma
- 1 citrom leve
- 2-3 evőkanál méz
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg vágott dióbél
- fél teáskanál fahéj
- porcukor
A töltelékhez az almát egészen vékony és kis szeletekre vágjuk (nem reszeljük, mert sok levet enged, és péppé válik). A citromot rácsöpögtetjük, majd hozzáadjuk a mézet, nagyon kevés porcukrot, a diót, a megmosott mazsolát és a fahéjat. Az egészet jól összekeverjük, és 10 percig állni hagyjuk. Az elfelezett (3 lapos) réteslapra csíkban felkenjük a töltelék felét, majd szorosan összecsavarjuk és rátesszük a sütőlapra. Majd a másik 3 lapot is bekenjük a töltelékkel. Mindkét rétesrúd tetejét bekenjük a felvert tojással, majd az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.